Eksterlaer Parkappartementen, tussen het groen en dicht bij de stad.

Op de oude terreinen van de Vuurwerkfabrieken van de gebroeders Hendrickx legt ontwikkelaar VOORUITZICHT vandaag de laatste hand aan Parkappartementen D. Een aantal jaren geleden werden in hetzelfde project al de gebouwen B en C opgeleverd, en dit jaar ook het gebouw A. 03beheer is verheugd om syndicus te zijn van dit mooie nieuwbouwproject.

Tussen het groen en dicht bij de stad

Eksterlaer is een nieuwe woonsite in Deurne-Zuid. De stad is vlakbij, en toch leven de bewoners midden in het heerlijke groen. De gebouwen liggen in het nieuw aangelegde Eksterlaerpark. Het park heeft een uitgestrekte waterpartij (wadi), speelzone en sportveld.

Licht en lucht. Ook in de woningen is hier aan gedacht. Grote raampartijen, veel ruimte tussen de gebouwen, open keuken… zorgen voor een ruim gevoel en een leefruimte die baadt in het licht.
In Eksterlaer is het comfortabel wonen. Winkels, restaurants en alle voorzieningen zijn om de hoek. En wie nog meer groen wil opzoeken, vindt in de directe omgeving het groendomein Rivierenhof, Sterkshof, Boeckenbergpark en het Te Boelaerpark.

03beheer: ervaring met nieuwbouw

Onze expertise in nieuwbouwprojecten is inmiddels duidelijk. Al ruim 10 jaar is 03beheer gespecialiseerd in opstart en beheer van nieuwe gebouwen. Als syndicus kennen we de bijzonderheden van nieuwbouw en slagen we er meestal in om mede-eigenaars en aannemer op 1 lijn te krijgen.

Ondanks een start in moeilijke tijden…

De allereerste Algemene Vergadering van de VME verliep in moeilijke omstandigheden. Door de coronamaatregelen mocht een fysieke vergadering nog niet plaatsvinden. We behielpen ons met online toelichtingen en schriftelijke stemmingen. Ons mandaat werd zo – vanop afstand en jammer genoeg zonder menselijk contact – unaniem bevestigd.

… verder probleemloos naar de oplevering

De oplevering van de privatieve delen werd door de eigenaar van het privatieve pand zelf opgevolgd en uitgevoerd. Voor de oplevering van de gemeenschappelijke delen werkten we met gemandateerde eigenaars. Zij werden door stemming op de algemene vergadering gekozen om de VME te vertegenwoordigen. We stelden voor om per deelvereniging (Eksterlaer blok B, Eksterlaer blok C, parking en complex) telkens 1 eigenaar te verkiezen. Die was aanwezig bij de voorlopige oplevering en werd gemandateerd om het proces-verbaal in naam van de VME te ondertekenen.
Er werd in deze fase ook een technisch expert aangesteld, gespecialiseerd in de oplevering van gebouwen.

Voltooiing van het hele project

Met de oplevering van de gebouwen Parkappartementen A in mei 2023 komt het project Eksterlaer in een laatste fase. Parkappartementen A, B en C zijn opgeleverd. De oplevering van Parkappartementen D wordt verwacht in de tweede helft van 2024.