Nieuwbouwproject ‘Oude Vaert’

Als syndicus heeft 03beheer de laatste jaren een grote expertise kunnen opbouwen op vlak van nieuwbouw-projecten. Ook bouwheer DCA koos voor 03beheer als eerste syndicus voor het bijeenroepen van de eerste algemene vergadering voor het woonproject ‘Oude Vaert’.
Inmiddels zijn we al een heel eind gevorderd in het beheer van dit nieuwe project-, gelegen aan het Antwerpse Blauwtorenplein (de vroegere ‘Oude Vaertplaats’) en de Tabaksvest.

Van buskruitmagazijn naar nieuwbouwproject

Het Blauwtorenplein ligt precies op de plaats waar vroeger de Spaanse vesten stonden. Het plein heeft ook zijn naam te danken aan De Blauwe Toren, een van de laatste restanten van deze Spaanse omwalling waarvan de dakbedekking bestond uit blauwe leisteen. Rond 1849 deed de toren dienst als sluizencomplex en arsenaal. Sommige delen werden zelfs gebruikt als dissectieruimte en in latere fase als poedermagazijn of opslagplaats voor buskruit.
Woonproject Oude Vaert beschikt over 35 één-, twee- of drieslaapkamer-appartementen met ondergrondse parkeergarages en fietsbergingen. DCA maakte onder meer gebruik van een witte natuursteen en architectonisch beton, wat resulteert in een tijdloze uitstraling.

Met vlakbij de “Vogeltjesmarkt”, de vele toffe en gezellige winkels, het Theaterplein, de Stadsschouwburg en het stadscentrum zelf vormt ‘Oude Vaert’ dan ook een zeer leuke uitvalsbasis.

Van bouwpartner naar bouwheer

DCA Woonprojecten heeft een jarenlange ervaring als bouwpartner. Nadat zij eerder al in onderaanneming diverse gebouwen optrokken, pakten ze met ‘Oude Vaert’ voor het eerst uit met een eigen project. DCA verzorgde in eigen beheer de opvolging, vanaf de ontwikkeling tot aan de oplevering. Degelijkheid en klantvriendelijkheid staan daarbij voorop. Als syndicus ondervinden we bij de mede-eigenaars dan ook een algemene tevredenheid.

 Verderzetting mandaat 03beheer

Tijdens de eerste algemene vergadering voor het woonproject ‘Oude Vaert’ werd beslist om 03beheer te bevestigen in haar mandaat als syndicus. Dat gaf ons de kans om de mede-eigenaars te begeleiden bij de opstart van het beheer en bij de voorlopige opleveringen van de gemeenschappelijke delen. We deden dat in samenwerking met een extern technisch raadgever, zodat de mede-eigenaars zonder zorgen naar de eindfase van de definitieve oplevering konden toeleven.