Project Cadiz Antwerpen

De Cadixwijk op ’t Eilandje in Antwerpen werd vroeger gedomineerd door het oude douanegebouw aan het Katten­dijkdok. Met de nabijgelegen havenloodsen en uitgeleefde kantoren was het allesbehalve een aangename woonwijk.
De eerste stedenbouwkundige plannen om de buurt op te waarderen dateren van 2008, maar pas in 2015 kwam de ontwikkeling op kruissnelheid. Het doel van stedenbouw was om er het bewoners-aantal op enkele jaren tijd te verviervoudigen .

Er volgden talloze andere bouwprojecten en Stad  Antwerpen paste de infrastructuur aan.
Veel straten in de buurt kregen een complete make-over.
Wist je dat het Cadixplein, na het Sint Jansplein, nu het grootste plein van Antwerpen is?

Cadiz-project

Een van de projecten die aan de basis liggen van deze merkwaardige transformatie is het project Cadiz. Dit complex werd gebouwd op de plaats waar het vroegere douanegebouw stond en is zonder twijfel hét uithangbord van de hele Cadix-wijk.
Door zijn imposante architectuur springt het gebouw onmiddellijk in het oog. Er zijn vier woontorens rond een centrale binnenplaats. Die zijn omcirkeld door een horizontale constructie van 3 verdiepingen. In het complex werden sociale woningen, een supermarkt, assistentie­woningen, een woonzorg-centrum, winkels, kantoren en horeca verenigd met een tweehonderdtal appartementen.

03beheer werd eerste syndicus

Bouwpromotor Cores Development stelde 03beheer aan om als eerste syndicus de eerste algemene vergaderingen bijeen te roepen voor deze bouwconstructie. Die behoort tot één van de grootste naoorlogse projecten tussen de Leien en de Schelde.
Op die algemene ver­gaderingen werd 03beheer verkozen waardoor onze aanstelling voor dit prachtige project ook effectief een feit werd.

Kwalitatieve dienstverlening door ervaren syndici

03beheer had al een grote expertise opgebouwd op het vlak van nieuwbouwprojecten. De aanstelling van 03beheer bevestigde het groeiende vertrouwen van de ontwikkelaars en de mede-eigenaars in de kwaliteit van onze dienst­verlening.
03beheer zette een team van zijn meest ervaren syndici op de diverse deelverenigingen. Dit team garandeerde dat er, zelfs ingeval van ziekte, vakantie of (plots) wegvallen van een beheerder, altijd voldoende knowhow aanwezig zou blijven om het minste én meest complexe probleem op elk moment efficiënt op te lossen.

Ondersteuning bij oplevering

Bij de eerste opleveringen kregen de mede-eigenaars ondersteuning van de syndicus en van een technisch expert, gespecialiseerd in de oplevering van gebouwen. Kort daarna werden de appartementen zelf opgeleverd en verhuisden de eerste bewoners naar het gebouw.

Info omtrent infrastructuurwerken

De infrastructuurwerken door Stad Antwerpen rondom het project maakten het er de verhuisbewegingen niet makkelijker op! 03beheer hield een verhuisdagboek bij en informeerde de mede-eigenaars zo goed mogelijk over de bestratingswerken rond het complex. Er werd ook getracht om de verhuizingen te centraliseren bij één verhuisfirma die op de hoogte was van de situatie én over de nodige contacten beschikte bij de stadsdiensten.

Beloftevolle vooruitzichten

03beheer is bijzonder fier aan zijn inbreng aan de transformatie van de Cadix-wijk. Het werd een moderne, wereldse en eigentijdse stadsbuurt waar ook gezinnen zich thuis voelen. Wonen in het prachtige Cadiz complex, in de nabijheid van water en vlakbij het stadscentrum heeft een enorme aantrekkings­kracht. Zowat alle appartementen werden in mum van tijd verkocht. De toekomst van deze wijk is verzekerd!

Luk Dekeyser