Residentie Hof van Leysen, rust en natuur midden in de stad

De omgeving rond het Provinciaal Groendomein Hof van Leysen is een ideaal plekje groen in de wijk Markgrave. Centraal in de buurt liggen de mooie Markgravelei en de Van Putlei. Waar beide straten elkaar kruisen, bouwde vastgoed promotor BBM Projects een stijlvol en hedendaags gebouw dat qua uitstraling niet moet onderdoen voor de imposante gebouwen in de buurt.

De doelstelling was het ontwerpen van een residentie met een duidelijke visie en een strak concept. In samenwerking met bouwfirma D’Hulst werd een mooi residentieel bouwproject gerealiseerd.

Tegenhanger Zurenborg

De Markgrave-wijk is een voorname buurt die in de 19e eeuw gericht was op een welstellende burgerij van magistraten, handelaars, kunstenaars, renteniers en ongehuwde dames van stand. De buurt groeide al snel uit de de zuidelijke tegenhanger van Zurenborg.

De residentie ligt nabij het Provinciaal Groendomein Hof van Leysen, een buurtparkje waar kinderen, jonge gezinnen, oudere buurtbewoners, scholieren, autochtonen en allochtonen elkaar ontmoeten.

Rust en vlot bereikbaar

Bewoners kunnen in het Hof van Leysen genieten van rust en natuur midden in de stad, terwijl ze toch overal dichtbij zijn. Grote troef is de ligging nabij de Ring en de Singel, de belangrijkste invalswegen van en naar Antwerpen. Er is ook de vlakbij gelegen Jan van Rijswijcklaan, waar trams en bussen het oude centrum van de stad vlot bereikbaar maken.

Mix van jong en oud

De bouwpromotor mikte op investeerders en op jongeren om in deze buurt een mooie mix van jong en oud te realiseren. Hoewel er gekozen werd voor een hoog afwerkingsniveau, werden alle appartementen op zeer korte termijn verkocht.

Het project bestaat uit een 14-tal appartementen, inclusief een penthouse op de bovenverdieping en een commerciële ruimte op het gelijkvloers.

Voorlopige oplevering

BBM Projects heeft 03beheer aangesteld als eerste syndicus. Op de algemene vergadering werd het mandaat door de Vereniging van Mede-eigenaars bevestigd. Kort nadien vond de voorlopige oplevering van de gemeenschappelijke delen plaats.
Eerder had de Vereniging van Mede-eigenaars beslist om zich bij deze belangrijke gebeurtenis te laten bijstaan door een architect-deskundige.

De Vergadering mandateerde ook twee mede-eigenaars om de rondgang bij te wonen en om finaal het akkoord te geven over het proces-verbaal van voorlopige oplevering.