Zuiderpromenade past perfect in ‘buurt van de toekomst’!

Woonproject met unieke ligging

Strak design, karaktervol, duurzaam en groen. Zo kan Zuiderpromenade, een van de projecten in ons beheer, het best worden omschreven. Dit woonproject aan de Kaaien in Antwerpen is kleinschalig, zonder dat de woonunits aan ruimte moeten inboeten. Zuider-promenade heeft dan ook de minimalistische, industriële loft-look die de architecten nastreefden. De ligging op Nieuw Zuid biedt bovendien unieke troeven die een stevig steentje bijdragen aan de realisatie van de Europese klimaatdoelstellingen.

Licht, open en hip

Zuiderpromenade is ontworpen met veel aandacht voor de binnen- en buitenruimtes. Grote ramen, riante terrassen en terraskamers creëren een open gevoel. Het doordachte lichtgebruik en ingenieuze design maken dit woonproject bijzonder geliefd bij fans van een drukke stad, die tegelijkertijd op zoek zijn naar een rustige, groene omgeving. Gelegen op Nieuw Zuid is Zuiderpromenade een top-locatie, vlakbij de Schelde. Een uniek project in hartje Antwerpen! Zuider-promenade komt tegemoet aan de noden van jonge gezinnen, hippe professionals en actieve senioren. Projectontwikkelaar Triple Living omschrijft de locatie Nieuw Zuid als “buurt van de toekomst” en creëerde met Zuiderpromenade letterlijk een bruisend dorp in de stad.

Centraal warmtenet

De kernwoorden van dit project zijn duurzaamheid, ecologie en innovatie. Nieuw Zuid is zelfs aangesloten op een eigen, centraal warmtenet. Via een systeem van leidingen wordt op die manier warm water tot in de appartementen, woningen, winkels en kantoren van de diverse gebouwen gevoerd. Dit is ongezien in Antwerpen-stad! Naast dit warmtenet heeft Nieuw Zuid nog een eco-troef: het is ook hemelwaterneutraal. Er zijn namelijk groendaken, greppels en beddingen voorzien die zorgen voor een natuurlijke en vertraagde infiltratie van regenwater. Bijkomend is er overal driedubbele beglazing.

Energie-passief

Met een project als Nieuw Zuid levert Antwerpen enorme inspanningen om tegemoet te komen aan de stedelijke en Europese klimaatdoel-stellingen. 
De energie-passiefnorm wordt zelfs met succes behaald. De gemiddelde energievraag per woon-unit bedraagt ongeveer 15 KWh/m3. Daarmee blijft Nieuw Zuid tot vier keer onder de huidige bouw-norm! 03beheer is dan ook trots als syndicus te kunnen optreden voor dit vooruitstrevende project.